En dag på Biet

En dag på Biet

En dag på Biet innehåller en rad spännande och utvecklande aktiviteter. Vi tar alltid hänsyn till den aktuella barngruppens behov och önskemål, vilket innebär att rutiner ibland ändras men våra hållpunkter är alltid morgonsamling, utevistelser, måltider och vila.

LÄMNING & FRUKOST

Vi erbjuder frukost mellan kl. 08.00 – 08.30, en lugn och mysig start på dagen. Som vårdnadshavare hjälper ni ert barn av med ytterkläderna och överlämnar barnet till någon av personalen, gärna från famn till famn om barnet är litet, eller hjälper barnet in till frukostbordet. Detta personliga överlämnande är viktigt främst för barnets trygghet. Om du är orolig ifall ditt barn exempelvis var ledset när du gick, tveka inte att ringa eller sms:a oss under förmiddagen.

MORGONSAMLING - PEDAGOGISK VERKSAMHET

Under förmiddagarna har vi planerad pedagogisk undervisning, där vi utgår från barnens intressen och terminens tema samt förskolans läroplansområden. För att varje barn ska få så stor utväxling som möjligt delar vi upp barnen i mindre grupper, även inom avdelningarna.

LUNCH

Lunch äter vi runt kl. 11.00 och vi jobbar aktivt för att ha en lugn och rofylld matstund tillsammans. Vi uppmuntrar barnen att be om det man vill ha, skicka vidare och tacka för maten. De äldre barnen dukar själva av sin tallrik, bestick och glas.

VILA

Vi har vila i tre olika grupper. En grupp sover ute i sina vagnar. De andra två grupperna erbjuds sagostund med bok, flanosaga, dramatiserad saga eller berättarsaga.

MELLANMÅL

Mellanmål serveras ca kl.15. Vi serverar bl.a. smörgås, mjölk/vatten, grönsaksstavar och frukt. Barnen sitter vid bestämda bord. Under mellanmålet gäller som vid alla måltider, att vi försöker skapa matro. Efter mellanmålet samlar vi barnen i smågrupper för aktiviteter i samma rum som barnen äter i.

HÄMTNING

När ni kommer är det dags för barnet att avsluta leken och gå hem, vi har för vana att barnet hjälper till med att plocka undan 3 saker innan hen lämnar för dagen. För föräldrarna är viktigt att alltid ta kontakt med någon av personalen och säga hej då innan ni går.